On som

L'Institut Europa és situat al barri de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat.

La Zona Industrial de la Carretera del Mig ocupa 1,26 Km2 que formen sobre el plànol una figura semblant a la d'un triangle ajagut amb la punta cap a Sant Josep. Per sobre trobem els barris del Centre i de Sant Josep; pel sud, Bellvitge i la Marina; i pels laterals, a l'oest la continuació industrial del municipi de Cornellà, i a l'est la línia fèrria de Vilanova.

El barri de Bellvitge està emmarcat pel nord per l'esmentada zona industrial; per l'est pel barri del Gornal, separat per la via fèrria de Vilanova; pel sud la Gran Via o Autovia de Castelldefels; per l'oest per la Feixa Llarga on encara hi ha una zona agrícola acompanyada de la modernització de les vies ràpides, la Marina.


Veure a Google Maps

El nom del barri té com a motiu l'ermita de Nostra Senyora de Bellvitge, existent ja en el segle XIII. Fins els anys seixanta en què es van construir els polígons, només hi havia camps. Aquestes edificacions han estat molt criticades per la seva especulació del sòl i per la baixa qualitat dels materials emprats, prefabricats i econòmics. Però un aspecte positiu és l'espai airejat que hi ha entre els blocs i on es concentren els centres comercials. A finals de la dècada dels vuitanta s'instal·là una zona universitària (branca sanitària) entorn de la residència Prínceps d'Espanya, i un complex esportiu que té com a element destacat el bèisbol.

Un eix, la rambla Marina, divideix en dos el barri de Bellvitge; la part més antiga i propera a l'ermita forma Bellvitge Sud i, l'altra, coneguda com Bellvitge Nord, fou construïda posteriorment i està tocant a un grup de cases del carrer Campoamor. Aquest carrer es va obrir als anys vint.

És el segon barri amb més població després de Santa Eulàlia.

Si vols contactar amb nosaltres:

Telèfon: 93 335 38 95
eMail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.