L'alumnat de 1r de l'ESO ha passat tres dies a Coma-ruga en un camp d'aprenentatge amb l’objectiu de conèixer esports alternatius. També han fomentat el treball en equip i la col·laboració amb els companys i companyes.  Han realitzat una gimcana d’activitats de treball en equip i cohesió de grup, amb curses de sacs gegants, curses d’erugues, parcs acrobàtics i tirolines... Han experimentat activitats fisicoesportives a l’aigua i a la platja de davant de l’alberg realitzant kayak, big sup i jocs cooperatius a la sorra.

Sense oblidar-nos de la cursa d’orientació, diferents recorreguts orientant-nos amb un mapa pel poble de Coma-ruga. Entremig, van haver de superar diverses proves en el menor temps possible.

Durant l'estada van allotjar-se a l'alberg que la XANASCAT té a Coma-ruga, que es troba enmig d’un petit bosc que s’obre al passeig marítim, flanquejat per dos dels atractius turístics més destacats de la localitat: la Vil·la Casals, passeig amunt, i el riuet d’aigües termals, passeig avall.

Totes les activitats que han fet, incloses aquelles que han estat del tot lúdiques, les han realitzat en català. Això els ha permès aprofundir en l'ús i sobretot la comprensió d'aquesta llengua. 

Tot plegat ha estat una experiència molt interessant i enriquidora.