El divendres passat, l'alumnat de 4t de l'ESO va participar de la xerrada organitzada pel Ricard, promotor escolar gitano del nostre centre.

En aquesta ocasió el Ricard, ens va parlar de la persecució i extermini que va patir el poble gitano als camps de concentració nazi i de com encara no se'ls reconeix com a víctimes de l'Holocaust. Una atrocitat poc estudiada i que ha quedat a l'ombra del per tothom conegut holocaust jueu.

Durant la xerrada, vam veure el documental Samudaripen (que significa matança en romaní) un recordatori dels millers de romanís que van morir sota el règim nazi. Supervivents i familiars parlant en primera persona de la seva experiència i també el viatge que van fer el 2014 a Cracòvia nois i noies de tota Europa per commemorar l'holocaust gitano.

Una bona oportunitat per entendre i recuperar la memòria històrica de col·lectius silenciats i invisibilitzats com és el poble gitano, alhora que un recordatori de la importància de treballar per la pau, la dignitat i l'entesa entre els pobles.