L’Aula d’Acollida ja s’ha posat en marxa! Aquest any tenim onze alumnes vinguts d’Amèrica del Sud (Perú, Colòmbia, Veneçuela, Paraguai, El Salvador i Argentina), de la Xina i de Guinea Bissau. A l’Aula d’Acollida treballem i treballarem perquè assoleixin el nivell llindar i d’usuari independent de català tenint en compte el Marc Comú de Referència Europeu per les llengües. Però també fem feina perquè tots ells se sentin integrats a l’institut i, en general, al barri i a Catalunya. Els alumnes d’Aula d’Acollida també hi troben un lloc per aprendre sobre la cultura catalana i, entre tots, compartim visions multiculturals i perspectives al voltant de diferents temàtiques que matisen l’eurocentrisme.

En aquests primers dies i setmanes hem començat identificant quins són els punts que cal reforçar quant a les competències lingüístiques bàsiques. D’altra banda, hem posat l’èmfasi en aspectes de la comunicació com les presentacions, i com poder respondre als requeriments que sovint ens demana l’administració per poder exercir els nostres drets i deures com a ciutadans.

D’aquí a ben poc, els alumnes ens parlaran i ens mostraran fotografies de les seves famílies i festes típiques del seu país. Estem emocionats d’haver començat aquest viatge! Els somriures també han començat a dibuixar-se.