L’alumnat de 3r d’ESO hem fet una sortida a Barcelona el dia 30 de novembre per visitar les instal·lacions de la Fundació Arrels. La Fundació Arrels és una fundació ubicada al barri del Raval de Barcelona que treballa des del 1987 amb l’objectiu que cap persona dormi al carrer. Aquesta sortida s’engloba dintre de la matèria d’Activitats culturals i cíviques amb l’objectiu de reflexionar sobre l’estat de benestar com a sistema de funcionament equitatiu i democràtic i incidir en la necessitat de la nostra contribució personal.

En aquesta sortida vam poder visitar un dels molts espais que la fundació ofereix a les persones sense sostre. Un voluntari de la Fundació Arrels ens va explicar com treballen, quins espais tenen i quins serveis els ofereixen. Ens va ajudar a reflexionar sobre el perfil i la realitat de les persones que viuen al carrer a la ciutat de Barcelona i ens van donar les eines necessàries per atendre a aquestes persones en cas de trobar-nos en alguna situació semblant.

Va ser una sortida molt enriquidora per poder veure altres realitats del nostre voltant i a aula continuarem reflexionant entorn de les ajudes que podem oferir com a societat.