Sortida a Empúries

El passat 11 d’abril alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat Humanístic van visitar el jaciment arqueològic d’Empúries guiats per l’alumne del Pràcticum de Clàssiques, en Víctor, que va explicar amb tot luxe de detalls cadascun dels espais de l’itinerari.

Vam començar la visita a la ciutat grega, on vam poder observar les restes dels temples, de l'àgora, d’alguna casa i d'una factoria de salaons. Després, vam visitar el petit Museu per admirar la magnífica escultura del déu Asclepi i el mosaic del sacrifici d'Ifigènia. A la ciutat romana, posteriorment, vam veure les cases de tipus pompeià, les termes, el fòrum i les restes del modest amfiteatre.

La visita a Empúries sempre és molt recomanable, no solament perquè va ser la porta d’entrada de la cultura clàssica al nostre territori i és l’únic jaciment arqueològic de la Península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana, sinó també pel paisatge espectacular que l’envolta. La nostra visita va acabar al poble de Sant Martí d’Empúries, arrecerats de la tramuntana i admirant les vistes de la badia de Roses.