Tornem a Roma

Fa tres anys, quasi per casualitat, un grup reduït de 8 alumnes i 2 professors del Batxillerat Humanístic feren el primer viatge a Roma. L'experiència va ser tan satisfactòria que es va decidir que aquesta xicoteta aventura es convertís en un projecte més ambiciós: la visita en anys alterns a Roma i a Atenes. L'objectiu d'aquesta evolució del viatge inicial era que l'alumnat de Batxillerat Humanístic acabés els seus estudis havent visitat les dues capitals de l'antiguitat clàssica per excel·lència.

Aquest any, després de l'excursió a Atenes de l'any passat, hem tornat a Roma. Aquesta vegada, la petita aventura de fa dos anys ha crescut moltíssim: 22 alumnes i tres professors del Social i de l'Humanístic hem estat dos dies a la capital d'Itàlia, on hem visitat la Roma Clàssica, Renaixentista i del Barroc. Hem analitzat la simbologia emprada pels règims autoritaris i la seua connexió amb la Roma imperial i, per descomptat, hem gaudit de la suculenta cuina italiana durant aquests dos dies meravellosos.

Aquesta sortida, a més, ha sigut molt especial pel que fa a la nostra companya Consol. L'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat Humanístic i Social va voler invitar-la a aquest viatge com a reconeixement per tot el que significa per a ells la seua "profe" de Català, tant acadèmicament com personalment.

Per altra banda, la resta de professors de l'excursió estem molt contents que la nostra companya hagi volgut fer amb nosaltres aquest viatge que, sens dubte, serà el primer de moltíssims més que podrà fer a partir d'ara com a professora retirada.

Moltes gràcies per tot, MESTRA!