Instituto Nacional d’Estadística

Categoria: Batxillerat Escrit per Blanca Gómez Vist: 243

Un any més, els alumnes de primer de batxillerat de les modalitats de Socials, Tecnologia i Ciències vam visitar la seu provincial de l’Instituto Nacional d’Estadística el passat divendres, dia 16 de febrer.

Com sempre, dues de les seves amabilíssimes treballadores, una de les quals n’és de fet la Directora General, ens van dedicar un parell d’hores del seu temps per explicar-nos per què és tan important que es facin bé les estadístiques en un país, i com s’ho fan les institucions oficials com l’Institut per intentar que aquestes siguin al més fidels possible a la realitat.

A continuació, i també com ja és costum des que els visitem fa tres anys, els alumnes van tenir l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits sobre les estadístiques fent un petit exercici en grups de quatre i presentant-ne els resultats a tot el grup-classe. Les estadístiques es referien a dades reals de qüestionaris que els mateixos alumnes havien contestat en arribar a l’oficina, que pretenien estudiar qüestions com ara quin sexe veu més la tele o utilitza més el Whatsapp. Els resultats van ser molt interessants, i fins i tot sorprenents, segons el cas, i la visita va suposar, per tot plegat, una experiència molt enriquidora.