Classe de literatura llatina a la UB i visita a l'exposició "Agon!

L’alumnat de Batxillerat Humanístic ha assistit a una interessant i amena classe de Literatura llatina a la UB, impartida pel Dr. Javier Velaza, professor de Llatí i Degà de la Facultat de Filologia. La classe tractava sobre la gran influència d’Ovidi , l’autor de lesMetamorfosis, en la literatura occidental, les arts plàstiques, la música i el cinema.

Prèviament a la xerrada, hem fet una visita a l’edifici històric de la UB per conèixer alguns dels seus espais, com la Biblioteca de Lletres, oberta a qualsevol que busqui un refugi per estudiar o llegir -sigui o no alumne de la Facultat- en ple centre de Barcelona.

Posteriorment, ens hem apropat al CaixaForum per visitar l’exposició “Agon! La competició a l’antiga Grècia” que presenta una impressionant col·lecció de peces procedents del British Museum. Presidida per Niké, la Victòria, l’exposició recorre àmbits del món grec com els esports, les arts, la guerra, la mitologia i la vida privada on es fa evident la recerca de l’excel·lència (ἀρετή), tant del cos com de la ment, a través de l’ ἀγών, l’esperit competitiu.