Història de l'Art

La millor manera de comprendre a Jackson Pollock i l'impressionisme abstracte és pintar un quadre utilitzant la tècnica coneguda com a "Action Painting". Pollock, plasmava a les seves obres el moviment, però el moviment pròpiament dit, i aquest es podia contemplar en la forma que deixaven les gotes de pintura en caure a la tela (dripping o goteig en arts plàstiques). Aquest era el mètode que tenia Pollock d'expressar als seus quadres la ràbia i les emocions contingudes, literalment dintre del mateix quadre.

Divertit veritat?, doncs, les alumnes d'Història de l'Art de Segon de Batxillerat que estan en mig d'una marató d'exàmens han decidit imitar a Pollock... Si les PAU foren així d'entretingudes...

Wonder de R.J. Palacio

Aquest cap de setmana, l’autora de la novel.la Wonder, l’escriptora nord-americana R.J.Palacio, ha visitat Barcelona i hem tingut l’oportunitat de parlar amb ella i conèixer algunes anècdotes sobre l’Auggie Pullman, el protagonista d’aquesta obra.

Aquesta història narra la vida de l’August,un noi de deu anys que pateix una síndrome que li provoca una deformitat craniofacial. L’Auggie, diminutiu d’August, ha d’enfrontar-se al món amb un aspecte diferent que genera una munió de sentiments i reaccions contradictòries.

Wonder, és un text tendre, divertit, emotiu i alhora esperançador que ens ajuda a entendre la diversitat perquè, com ens va explicar l’autora, el tema de la novel.la té a veure amb la diferència i la seva acceptació, alhora que ens convida a ser amables, a practicar l’amabilitat, kindness , i a formar part del club to choose kind. És per aquest motiu que us convidem a llegir-la si encara no ho heu fet.

La senyora Palacio, encisadora i amable , va dedicar un exemplar de la seva novel.la a l’institut.

Visitem la Universitat Autònoma

Aquest divendres, 21 d’abril, els alumnes de 2n de batxillerat hem visitat la Universitat Autònoma, guiats per un estudiant de Sociologia.

Hem començat recollint uns quaderns informatius sobre els diferents graus que ens interessaven. Tot seguit, hem passejat pel campus còmodament instal·lats en un autocar, cosa que ens ha permès fer-nos una idea de la considerable extensió que té i de la varietat d’estudis que s’hi fan.

L’activitat final ha consistit en una xerrada informativa, en una aula de la facultat d’Enginyeria, on ens han informat dels diferents serveis que ofereix la universitat, a més de les activitats pròpiament acadèmiques, de les notes de tall per entrar a les diferents facultats i d’altres aspectes que ens podrien interessar, com ara les beques. Ha estat un matí ben aprofitat i alguns semblava que ja s’hi haurien volgut quedar. Tot plegat, un bon tast d’un futur que ja és a la cantonada.

Escape room

Activitat dirigida als alumnes de 2n Batxillerat sobre la novel·la Bearn o la Sala de les Nines, una novel·la de l‘escriptor mallorquí Llorenç Villalonga i una de les obres cabdals de la literatura catalana del segle XX, que aquest curs és una de les lectures obligatòries de la matèria de Llengua Catalana i Literatura de 2n de batxillerat.

"Escape room" és una  forma competencial d'avaluació de lectura del llibre... Hauran de trobar les pistes i resoldre enigmes relacionats amb la novel·la per tal d'obtenir la clau que els permetrà sortir de l'habitació.

Aconseguiran sortir-ne ?