D'igual a igual

El programa “D’Igual a igual” de la Guàrdia Urbana vol prevenir la violència de gènere en relacions de parella en adolescents i joves. Les xerrades i tallers ja es van realitzar l’any passat i van rebre una molt bona valoració.

Aquest curs tornem a repetir experiència, es realitza un mòdul per trimestre: Un sobre violència de gènere habitual, un altre en l’àmbit de les noves tecnologies i el darrer amb material audiovisual que consumeixen els adolescents.

Segons un estudi del Centro Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut de la FAD, el 27% dels joves, d'entre 15 i 29 anys, creu que violència és una conducta normal en una relació de parella.

En aquestes sessions, s’analitzen aspectes com els estereotips de gènere, els models de comportament, la violència sexual, l’ús de les xarxes socials o els rols d’homes i dones en la publicitat i el cinema. L’objectiu és promoure la igualtat i la confiança en les relacions de parella i evitar situacions de control i abús.

A banda del seu caràcter preventiu i educatiu, el programa “D’igual a igual” serveix també per detectar als centres d’ESO, batxilletat i cicles formatius on es desenvolupa possibles casos de risc de violència de gènere o d’assetjament escolar, i activar mesures per solucionar-los.