L'equip es forma

El claustre de l'Institut Europa ha aprofitat els darrers dies de juny per fer formació. Mentre tanquem el curs que acaba ja hem de posar en marxa el curs vinent. I ens cal renovar-nos i aprendre coses noves per treballar amb l'alumnat i ajudar-los en el seu procés d'aprenentatge.

Una vegada detectades les inquietuds i interessos de l'equip, hem centrat la formació en eines noves per treballar amb els grups en línia i millorar-ne la gestió. Nous temps requereixen noves eines.

La formació l'han fet membres del mateix claustre i ha resultat força útil pel que hem après sobre eines de treball en línia. Aquest espai per compartir destreses també ha posat de relleu les capacitats de l'equip, la generositat dels seus membres i el desig compartit de millora. Per tot això, enhorabona, equip!

GEP 2016-2017

Durant aquest curs 2016-2017, el Grup Experimental Plurilingüe (GEP) de l’Institut Europa ha treballat per anar consolidant i ampliant l’ús de la llengua anglesa en espais educatius diferents de les classes d’anglès. L’anglès ha entrat a la classe de música i matemàtiques de primer, a la classe de socials i de música de segon, a ciències de tercer, a història, socials, emprenedoria i física de quart…

Com una activitat més dins de l’assignatura, hem utilitzat l’anglès amb naturalitat, com a mitjà, no com a finalitat en l’estudi de l’assignatura. Com ho hem fet? Amb el llibre, amb un vídeo, en una llibreta, en anglès...  l’anglès ha estat un component més de la classe.

Segon i tercer d’ESO han fet el seu crèdit de síntesi en anglès. Els tallers, les activitats, els jocs han estat en llengua anglesa. L’institut Europa opta per la immersió lingüística durant el crèdit, perquè sabem que com més s’aprèn un idioma és utilitzant-lo de manera competencial, en situacions reals. I a la tornada, les exposicions orals dels alumnes dels seus aprenentatges també han estat en anglès. L’anglès ha estat present també en les exposicions dels treballs de recerca de segon de batxillerat, en què una petita part s’ha fet en anglès.

Aprofitant que la ciutat de Barcelona és un reclam turístic les visites guiades a la Pedrera de 4rt ESO i al Parc Güell de 3r també s’han fet en anglès, i la gran afluència de turistes en aquests punts ens han permès de fer moltes entrevistes i practicar l’anglès sense sortir de la ciutat.

Des del GEP valorem positivament la feina feta per l’equip del centre i continuarem treballant per la seva consolidació. Ah! i ja tenim propostes noves per al curs vinent!

L'equip del GEP

Veure col·lecció de videos al nostre canal a YouTube

Sortida final de curs

El dijous 15 de juny, els alumnes de 1er a 4t d’ESO que havien aprovat tot aquest curs van poder gaudir d’un dia a la platja, organitzat per l’AMPA de l’institut.

A primera hora del matí vàrem sortir de l’institut, uns seixanta alumnes acompanyats pels professors, i vàrem anar caminant fins a la rambla Marina on vam agafar l’autobús de línia L95. Com que érem tants, vam haver de separar-nos en dos grups per tal de poder entrar a l’autobús. Això va comportar que estiguéssim molta estona esperant, uns al següent autobús i els altres que arribés el segon grup a Gavà. Per amenitzar l’estona d’espera alguns van jugar a bolei entre els pins...

Un cop ja érem tots a Gavà, vam anar directament a la platja on ens esperaven els monitors que ens van ensenyar a practicar diferents esports aquàtics, però primer vàrem fer un bany ben refrescant, ja que feia un dia molt assoleiat i moltíssima calor.

Per final de curs… teatre!

Les representacions teatrals també han format part de les activitats de final de curs dels alumnes d’ESO de l’Institut Europa. En una celebració al Club Rojo, els alumnes de primer d’ESO van oferir una visió alternativa de la llegenda clàssica de Sant Jordi, dins del marc de llengua castellana. Un grup d’alumnes de 3r d’ESO també van representar una obra en anglès creada i escrita per un d’ells, en Preet Singh, titulada “Lost in the Forest”. A la celebració no hi podien faltar les interpretacions musicals. En Grigor Sargsyan va interpretar una cançó acompanyat a la guitarra per la professora de música, i la Ilenia Caballero i la Nerea Aguirre de primer també ens van interpretar una cançó. Enhorabona a tots ells, que ho van fer molt bé!

En l’acte també es va premiar els guanyadors de la Matmota, el concurs de matemàtiques que organitza cada any l’Institut Europa, i es va fer un reconeixement especial als alumnes que van obtenir millors resultats a la Missió Europa, el projecte que han dut a terme els alumnes de 2n d’ESO durant el tercer trimestre de curs. A totes elles i ells, enhorabona!

Subcategories

Subcategories