El passat divendres alguns alumnes de l'aula d'acollida van participar al XIV certamen literari en llengües d'origen de la UNESCO al Casinet d'Hostafrancs.

Amics UNESCO Barcelona promou des de fa catorze anys aquest certamen literari adreçat a tots els infants i adolescents de Catalunya amb la voluntat d’ajudar a conèixer, respectar i valorar la diversitat cultural i lingüística dels alumnes de les nostres escoles.

Vam pasar-ho molt bé fins i tot vam guanyar una pilota del Barça!

Bon profit! Buen provecho!Bon appétit!Enjoy your meal!Profit bun! Buon profitto! Bom proveito!ربحجيد  (àrab)ਚੰਗਾਲਾਭ (panjabi)良好的利 (xinès).

El passat dilluns, els alumnes de l'aula d'acollida varen organitzar una jornada gastronòmica on cadascú va preparar un plat típic del seu país d'origen.

L'experiència, la vàrem compartir amb els alumnes de l'aula d'acollida de l’Institut Bellvitge amb qui vam gaudir d'un matí ple d'emocions i d'un espai on tothom va poder compartir la seva gastronomia, la seva llengua i la seva cultura.

Moltes gràcies a les mares, pares i als nostres "xefs"!

Gràcies també, als alumnes de l’Institut Bellvitge amb qui vam passar-ho d'allò més bé!

El passat dimarts vam cel•lebrar una xerrada d'orientació acadèmica amb les mares i els pares dels alumnes de 4t d'ESO. Els alumnes ja assoleixen tota la informació sobre les seves possibilitats de futur, en el seu Projecte de Recerca, però els seus pares també han de tenir aquesta informació per a poder acabar decidint entre tots l'opció més convenient. La Marta i la Glòria, de les regiduries de Joventut i d'Educació de l'ajuntament, van ajudar els tutors de 4t d'ESO en la xerrada informativa. Esperem que la xerrada fos prou profitosa.

Més de d'un centenar d'estudiants de quatre instituts de l'Hospitalet han participat en la jornada "El criquet ens uneix", projecte encetat ara fa un any i que té com a principal objectiu la integració de diferents cultures a través d'un esport molt popular a diferents parts del món com és el criquet. La jornada s'ha dut a terme al camp de beisbol de la Feixa Llarga.

Els instituts Europa, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Eugeni d'Ors han estat els quatre centres que durant tot l'any han dut a terme aquest projecte d'integració a través de l'esport. El projecte aconsegueix donar visibilitat a diferents cultures, afavoreix la convivència, millora el català de l'alumnat, trenca estereotips de gènere i pràctica esportiva i ofereix eines per a la prevenció i gestió de conflictes.