El passat 22 de març l’alumnat d’Humanístic de 4t d’ESO i de Batxillerat va fer la sortida a Tàrraco, a les restes romanes de Tarragona, finançada pel “Programa arGO!nautes (de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural). Vam poder començar la nostra ruta visitant l’antic teatre (que fins ara no era visible al públic) i fent una volta pel fòrum de la colònia, abans de trobar-nos amb el nostre guia a la part alta de la ciutat. Amb l’ajuda d’unes tablets que ens van repartir (i des d’on vèiem les reconstruccions virtuals davant mateix de les diferents restes arqueològiques), vam poder entendre i gaudir encara més del recorregut per les muralles, el fòrum provincial, el circ i l’amfiteatre de l’antiga ciutat romana. També vam tenir temps de veure algunes de les peces més importants del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

El bon temps ens va acompanyar en tot moment i va fer bona la descripció de l’emperador Adrià:  “Tarraco, civitas ubi ver aeternum est”, Tàrraco, la ciutat on la primavera és eterna. 

Dimecres 21 de març, els alumnes d’aula d’acollida van anar al Museu de la xocolata situat al Born. El taller anomenat “ Artistes de la Xocolata” va ser molt divertit! Amb una prèvia explicació de l’arbre de cacau, del procés de fabricació i dels ingredients de la xocolata, van aprendre les tècniques bàsiques per manipular la xocolata de la manera més divertida i dolça!

Més tard, vam passejar pel parc de la Ciutadella. Vam descobrir la seva gran extensió enjardinada amb àmplies arbredes i zones per passejar, així com el llac i la cascada. Tota aquesta riquesa natural la vam poder gaudir de ben d’aprop amb les barques de rems on ens ho vam passar d’allò més bé.

En coincidence avec la semaine de la francophonie du 17 au 25 mars, notre élève Mouctar Bah a été finaliste de notre collège avec son émouvant poème “l’Afrique de mes ancêtres”. Nous voulons remercier à Mouctar sa participation et son enthouiasme qui a ému toute l’audience du théâtre Joventud. Dès notre college nous profitons pour faire homage à touts les élèves qui proumoient le français et participent au dévelloppement actif de toutes les langues étrangères si nécessaires aujourd’hui.

Els alumnes de l’Aula Oberta vam visitar Endesa. Ens van ensenyar com es produeix energia i com arriba a les nostres cases. Per fer l’activitat més lúdica ens van dividir en grups i vam descobrir vàries fonts d’energia.

També ens van mostrar com funcionen les centrals elèctriques, els panells de la central fotovoltaica, diferents tipus d'il.lumnació i seguretat a les instal.lacions elèctriques.  Va ser molt interessant veure maquetes de cases intel·ligents on es prioritza la qualitat de vida dels usuaris.

Finalment vam aprendre a reconèixer les diferents parts d’un comptador de llum i com funciona , què passa en cas de curts circuits o quan utilitzem més potència de la que hem contractat.

Estalviar energia és vital per respectar i conservar el nostre ecosistema. Va ser molt interessant.