ERASMUS PLUS PROJECT IN INS-EUROPA

El nostre Institut ha estat molt afortunat, ja que el curs passat, que era l'últim per participar en projectes Comenius, va acabar "Teenagers through culinary tradition and fast food".

Era el primer cop que els nostres alumnes participaven en aquest tipus de projectes i veient l' entusiasme i implicació, tant per part d'ells com de les seves famílies, ens vam animar a començar un nou projecte europeu: "Erasmus plus", que seria el substitut de l'antic Comenius. Vam buscar partners i vam sol•licitar l'aprovació per a un nou projecte "HARD- SOFT- SKILLING -CHARTING YOUR CAREER PATH" amb Alemanya, França, Portugal, Itàlia, Romania, Bulgària, Turquia.

Vam tenir molta sort i a l'octubre ens van comunicar que el nostre projecte havia estat aprovat. El tema és completament diferent de l'anterior. Es centra a ajudar els alumnes a preparar el seu futur acadèmic i professional. Està molt relacionat en el PR d'Orientació que havien fet fins ara els alumnes de quart de l'ESO "I després de l'ESO, què?.

         

Els alumnes començaran estudiant les seves aptituds, destreses i preferències, i, segons totes elles, els guiarem en la seva tria, tant els que aconsegueixin el Graduat de l'ESO, com els que no l'aconsegueixin ara i necessitin altres vies per obtenir-lo. També estudiarem el mercat laboral a nivell nacional i internacional. Els ensenyarem a escriure el CurriculumVitae en les tres llengües que estudien, a fer unes bones exposicions orals, entrevistes de feina. Els proporcionarem webs que els ajudaran a dissenyar el seu futur. Per tot això, comptarem amb l'ajuda de l'Oficina de Joves de l'Hospitalet, les institucions Nexes i POA. Esperem que, treballant amb altres països, agafem idees, hi aportem també les nostres i confeccionem una maleta "kit" útil per als alumnes a l'hora de triar el seu futur.

No podem oblidar el fet que aquests projectes ajuden els alumnes a millorar la competència en llengua anglesa; a utilitzar les TIC, ja que es comuniquen preferentment on-line; a conèixer altres cultures, ja que s'allotjaran amb famílies;També els ajudaran a conèixer altres sistemes educatius, ja que treballaran en les escoles dels països que visitin i en veuran el funcionament intern. I el que és molt important a aquestes edats: aquesta experiència els servirà per a fer amics.

El proper 25 de novembre hi haurà la primera trobada a Roma, on els coordinadors presentaran els seus respectius països, escoles i parlaran de la situació actual del mercat laboral, informació molt important a l'hora de buscar feina. En aquest encontre fixarem les dates exactes per a les properes trobades amb alumnes i les tasques a realitzar a les aules.

Esperem que aquest nou projecte sigui tan motivador com l'anterior.