El dia 23 de maig, alguns alumnes de l’optativa de lectura de 3r d’ESO van tenir l’oportunitat de gravar un programa de ràdio en un estudi de debò, a Torre Barrina . Aquesta activitat, en la qual hi hem participat altres cursos, s’emmarca dins el projecte FEM RÀDIO ALS CENTRES EDUCATIUS DE L’HOSPITALET coordinat per l’Equip LIC de la ciutat.

La nostra actuació va constar de dues emissions diferents. D’una banda, vàrem aprofitar la participació de l’ institut en un programa de Servei Comunitari, vinculat al Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Hospitalet, per elaborar una crònica sobre Criquet i explicar als oients en què consisteix el Servei Comunitari i com es juga aquest esport. En segon lloc, vam poder parlar, en anglès, sobre una xarxa social que té massa èxit entre els adolescents anomenada ThisCrush.

A les instal·lacions de Torre Barrina, vàrem aprendre com s’ha d’actuar en un estudi de gravació, com s’hi ha de parlar, amb quin el to i amb quina velocitat, com es coordinen les persones que fan possible un programa de ràdio i com es tria la música que acompanya els textos orals.

Tot plegat, una experiència interessant que ens ha permès treballar en equip i moure’ns en un àmbit professional com és el dels mitjans de comunicació radiofònics.

Escolta'ns

Els alumnes de Cultura i Valors Ètics de 3r d'ESO han realitzat uns vídeos per prendre consciència de la importància de conèixer i respectar els drets dels infants. Per fer aquesta pràctica, els alumnes han hagut de treballar en equip, coordinant-se entre ells i prenent decisions consensuades. Pensem que han fet un bon treball, i per això el volem compartir amb vostès!

 

Last Monday the students of the first year of Baccalaureate went to visit la Pedrera.  It was a guided visit in English organised by the teachers of history and English.  The students visited the Espai Gaudí, the roof and the flat and had to answer a questionnaire about the history of the building, its architect Antonio Gaudí and the characteristics of his style, the Modernism.  In spite of the rain, they could interview some tourists who were walking along Passeig de Gracia. It was a cool way of studying the architectonical elements of the Modernism created by the great architect Antonio Gaudi and practising English at the same time!

 

Els alumnes de Física de 4t hem estat treballant les forces i els equilibris. Podem considerar que la força PES s'aplica sobre el centre de gravetat de l’objecte, i, si el PES no cau fora de la base, l'objecte no rota i per tant roman estable sobre la base.

Un fet curiós amb què ens trobem a vegades és que si, pel disseny de l'objecte, el centre de gravetat se situa per sota de la seva base, serà impossible (o molt difícil) fer-li perdre l'equilibri perquè el PES mai podrà fer rotar l'objecte i fer-lo caure.

I així us presentem alguns equilibris "impossibles".