VII Simposi del projecte de recerca de 4t d’ESO

El dimecres 3 de juny els alumnes de 4t d’ESO del nostre institut han presentat els seu projecte de recerca. Aquest any, en la seva setena edició, i aprofitant l’avinentesa del 50è aniversari del barri de Bellvitge, el projecte tractava sobre diferents aspectes del nostre barri: l’origen de la població, els patrons culturals i l’associacionisme dins el barri, l’urbanisme i la tipologia i característiques dels edificis i altres temes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental o el reciclatge en relació a Bellvitge.

Hi han assistit els alumnes de 3r d’ESO que l’any vinent seran els que hauran de dur a terme aquest projecte. Els alumnes de 4t han pogut mostrar què és el que han après durant aquest segon quatrimestre de curs i quins han estat els resultats de les seves recerques. Un bon nombre d’alumnes ens ha sorprès amb la seva facilitat per a comunicar el que han descobert tot i que, com és natural, els nervis han passat alguna mala passada a d’altres. De fet, un dels objectius d’aquest projecte de recerca és justament aquest: que els alumnes aprenguin a comunicar i a superar les pors i temors que a vegades suposa per a la gent jove el fet de posar-se en un escenari i haver de parlar en públic.

L’any vinent ens tornarem a trobar en el proper simposi del projecte de recerca, el qual ja comença a ser un signe d’identitat del centre, ja que l’Institut Europa és l’únic centre de l’Hospitalet que no l’ha deixat de presentar des dels seus inicis.