Anem al teatre, Don Quijote

Dilluns 26 de gener els alumnes de 3r d'ESO vam anar al teatre. Una sortida pròxima, ni mitja hora caminant, de les que fan que un senti la ciutat més pròpia, potser perquè la Rambla de L'Hospitalet és un d'aquells llocs desperts i acollidors on se sent l'empremta d'altres èpoques i alhora un té la impressió que la vida s'hi està celebrant en rigorós directe.

La sala del Centre Catòlic era tan freda com el dia a fora, i no obstant la representació pagava la pena. Del tot. Vam veure una encertada adaptació de Don Quijote, síntesi en una hora del que s'ha mirat de transmetre als alumnes en les classes prèvies: que Cervantes és el millor, que no és per casualitat que el món sencer en parli, i que en la seva obra ho podem trobar tot.

Més enllà d'això, és una gran satisfacció (i no passa sempre) poder dir que en certa manera el millor de la jornada va ser el comportament dels alumnes. Tot va ser fàcil, fluït i agradable. Així dóna gust. Els professors que hi vam anar no volem deixar de remarcar-ho.