CdA 1r d'ESO

Primer any a l’Institut Europa i primer Camp d'aprenentatge per al nostre 1r ESO entre bruixes i romans. Com a veritables romans han conduït bigues i s’han enfrontat a Anníbal i als seus elefants. Han fet mosaics per embellir les seves domus i han pintat les seves túniques. Han après a escriure els seus noms en llatí i a signar acords a les termes, la gran “piscina” natural a la platja d’Altafulla.

Altafulla, encantador poble del Tarragonès, ens va acollir amb una gimcana a través de la qual els alumnes van descobrir la seva història i llegendes. El silenci dels seus carrers es va trencar pel riure dels nostres alumnes i ha estat testimoni de l’últim encanteri del poble: els alumnes de 1rESO, dia rere dia, es van anar transformant en autèntics romans.

Fins i tot els déus han apreciat aquests nous romans: el sacrifici de l'ovella ha confirmat el naixement d’una nova parella romana i l’última nit al poble s’ha pogut celebrar la festa del seu casament amb un brindis col·lectiu.

Com qualsevol encanteri també el de les bruixes d’Altafulla s’ha trencat i a l’autocar els petis romans van tornar a ser els alumnes de l’Institut Europa.